Hvordan vedlikeholde garasjeporten din?

De fleste garasjeporter i dag er laget av stål som er overflatebehandlet for å unngå rust. Da stål er et naturprodukt, vil dessverre forurensning i luften feste seg på stålet og lage utenpåliggende rustdannelser, om porten ikke blir rengjort eller behandlet.

Rengjøring av porten tjener to hensikter; både for å skape et pent ytre, men også for vedlikehold av porten og for å bevare overflaten.

Mange bruker høytrykksvasker når de skal rengjør huset, ofte sammen med sterke vaskemidler. Det kan derfor virke like enkelt å sveipe over garasjeporten med høytrykksvaskeren når man først er i gang. Men sterke vaskemidler for hus vil, i mange tilfeller, skade overflatebehandlingen og gjøre at porten mister noe av glansen.

For rengjøring og pleie av garasjeporten din, vil regelmessig spyling med vanlig vannslange ofte ta størstedelen av skitten. I andre tilfeller hvor det er nødvendig med en mer grundig rengjøring, kan du bruke varmt vann med et nøytralt, ikke skurende rengjøringsmiddel (for eksempel vanlig Zalo oppvaskmiddel).

For at overflatebehandlingen skal holde på kvaliteten og glansen, anbefales det at porten blir rengjort minst hver 3. måned.

Hvis du oppdager rust på porten din, er det viktig at du kontakter forhandleren din med en gang. Forhandleren kan hjelpe deg med vedlikehold og forhindre at rustdannelse sprer seg.

Har du spørsmål angående vedlikehold, kan du kontakte din lokale Hörmann forhandler her.